ROTANG: Practic și estetic.

with Niciun comentariu

head23

La alegerea mobilei pentru vilă sau casa din afara orașului, un criteriu de bază este durabilitatea și rezistența la factorii climaterici. Tocmai din aceste considerente mobila confecționată din rattan artificial se bucură de tot mai multă popularitate. Căci, pe lângă aspectul exterior atrăgător, ea are o serie întreagă de avantaje în ceea ce privește exploatarea zilnică.

Producerea mobilei din rattan sintetic

Rattanul artificial este un fibră sintetică, confecționată prin forțarea trecerii masei de polimer topit prin orificii cu formă specială. Ca rezultat, se obține un fir sau o fâșie de plastic. Aceste fâșii de polimer se folosesc pentru crearea mobilei. Rattanul artificial este împletit pe o structură executată din țevi de metal – carcasa viitorului obiect de mobilier. Benzile polimerice au o lungime mare, de aceea suprafețele împletite nu au îmbinări, iar acest fapt conferă durabilitate și rezistență mobilei de rattan artificial.

Aspectul exterior

Mobila împletită din rattan polimeric ajută la crearea unui anturaj stilat și rafinat, imprimând o atmosferă de confort atât în casă și apartament, cât și la vilă. Această mobilă este unică, deoarece este practic imposibil să reconstitui în totalitate împletitura, nuanța materialului și culoarea tapițeriei.

Obiecte de interior

Din rattan sintetic pot fi executate orice obiecte de interior – de la mese, scaune, fotolii, canapele, seturi de bucătărie, de bar etc. până la leagăne pentru grădină, șezlonguri, balansoare pentru vilă și alte obiecte de interior (vaze, rame, paravane despărțitoare, lăzi).

Universalitate

Mobila din rattan sintetic se combină în mod ideal cu articolele din alte materiale: ceramică, sticlă, lemn sau plută. Datorită acestui fapt, ea se înscrie organic în orice interioare, executate în cele mai diverse stiluri. Această mobilă este potrivită atât pentru livinguri, bucătării sau foișoare de grădină, cât și pentru vile sau chiar plajă. Rattanul artificial repetă practic complet relieful fibrelor naturale, dar este mai moale și mai neted comparativ cu materialul natural analog.

Culoare

În procesul de producție, fâșiilor de polimer le poate fi conferită orice culoare sau factură. Aceasta permite executarea unor obiecte de mobilă foarte apropiate, după proprietățile lor exterioare, mobilei de rattan natural.

Eco

Fâșiile de rattan sintetic reprezintă un material ecologic, netoxic și hipoalergenic. În plus, rattanul sintetic este complet reciclabil, de aceea producerea acestui mobilier pentru grădină sau vilă nu afectează deloc mediul înconjurător. Rattanul sintetic nu atrage bacteriile și ciupercile, mai mult, nu există pericolul de așchiere. Greutatea redusă este un alt avantaj evident: aceste obiecte de mobilă pot fi cu ușurință mutate prin casă sau grădină.

Rezistență și fiabilitate

Durabilitatea este unul dintre avantajele incontestabile ale mobilierului împletit din rattan artificial. Acesta este rezistent la acțiunea factorilor nocivi din mediul înconjurător și durabil în exploatare.

Termen de exploatare

Cu condiția exploatării corecte și respectării regulilor de utilizare, mobilierul împletit din rattan sintetic are o viață foarte lungă. El se poate afla timp îndelungat sub cerul liber fără a-și pierde calitățile, fără a se fisura și fără a se degrada. Rezistența la coroziune a carcasei metalice și rezistența la umiditate a fâșiilor de rattan conferă mobilei siguranță și practicitate. Ea suportă temperaturi de la -40 °C până la +45 °C. În același timp, obiectele de mobilier sunt ușoare și rezistente: nu se îndoaie și nu crapă. Structura metalică, spre deosebire de articolele similare de peste hotare, este executată din țevi cu pereți subțiri: un material durabil și ușor. Ulterior carcasa este vopsită prin pulverizare și călită în cuptoare la temperaturi înalte, ceea ce îi conferă un plus de rezistență la coroziune.

Îngrijire

Un astfel de mobilier nu necesită îngrijire specială: este suficient să îl ștergeți cu o cârpă umedă, iar apoi cu un șervet uscat sau o perie moale, fără a folosi produse de curățat cu acțiune agresivă.

Stil

Un alt avantaj incontestabil al mobilei de rattan împletit este faptul că aceasta poate fi executată în orice stil: clasic, higt tech, country, minimalist etc. În esență, mobila de ratan este destul de originală în sine: ea poate completa cu succes orice stil. O anumită orientare în acest sens poate fi creată cu ajutorul accesoriilor: de exemplu pernele din stofă de sac ajută la recrearea stilului country.

Alegere

Pentru ce să optăm: mobilier din rattan sintetic sau din materiale naturale? Totul depinde de destinația mobilei. De exemplu, mobila din rattan natural este sensibilă la umiditate. Deși este acoperită cu lac și prelucrată cu produse speciale, ea nu poate fi ținută permanent sub cerul deschis. Tocmai de aceea mobila din materiale naturale este mai potrivită pentru interior, iar cea din materiale sintetice – pentru exterior.

 

Sursa: WWW.SANATATE.MD

Text: Caterina Tulenco