Rotang: изящная практичность. Статья из журнала InSTYLE.

with Niciun comentariu

Mobilierul din rattan sintetic este o direcție nouă în industria de mobilă a capitalei noastre. Acum astfel de mobilă este produsă și în Moldova. Ușoară, universală, practică și sigură, mobila din ratan va înfrumuseța atât apartamentul sau casa din oraș, cât și vila. Despre procesul de producție, proprietățile, posibilitățile și avantajele mobilierului din ratan am discutat cu proprietarii companiei Rotang SK – Egor Balan și Octavian Bordeianu.

Ce este ratanul sintetic?

Egor: Putem spune că, după structura sa, rattanul sintetic este o fâșie de plastic, cu proprietăți unice. Rotang SK este prima și singura companie de pe piața Moldovei care produce fâșii de ratan și, ca urmare, mobilă împletită. Materialul de plastic este produs după o formulă specială și unică, concepută de compania noastră. Executăm din rattan orice elemente de decor: de la canapele, fotolii, scaune, mese, dulapuri, noptiere, taburete până la diverse accesorii, rame, vaze, cache-pot și garduri.

Octavian: Apropo, culoarea rattanului poate fi foarte diferită, totul depinde de dorința clientului. Multe firme chinezești și turcești produc mobilă din rattan sintetic cu efecte luminiscente sau aromatizatoare: de exemplu cu miros de căpșuni sau zmeură. Noi nu experimentăm în această direcție, pentru că unii aromatizatori de acest gen pot provoca reacții alergice, iar siguranța și ecologicitatea materialelor au o importanță primordială pentru noi. O altă componentă a mobilei este carcasa metalică. Aceste structuri din metal, spre deosebire de articolele similare de peste hotare, sunt confecționate din țevi cu pereți subțiri: un material durabil și ușor. Ulterior, carcasa este vopsită prin pulverizare și călită în cuptoare la temperaturi înalte, ceea ce îi conferă un plus de rezistență la coroziune. Apropo, această metodă este folosită la vopsirea jantelor pentru automobile. În producție utilizăm doar materiale ecologice, care dețin toate certificatele de calitate necesare.

Cum elaborați modelele?

Egor: Orice model și construcție poate fi transpusă în viață, totul depinde de imaginație. Există diferite tipuri de clienți: unii știu întotdeauna ce vor, iar alții au doar o reprezentare generală. În primul caz lăsăm clienții să aleagă și să decidă, iar în al doilea – le propunem soluții de design proprii.

Octavian: Suntem orientați în totalitate spre clienți și suntem gata să realizăm orice vis, cu condiția ca acesta să nu sfideze legile fizicii! Practic la toate etapele de producție noi coordonăm cu clientul rezultatele obținute. Un astfel de feedback permanent ne ajută să rezolvăm la timp toate eventualele probleme.

În ceea ce privește termenele: cât de mult așteaptă clienții comenzile?

Octavian: Noi respectăm cu strictețe deadline-urile și nu dezamăgim niciodată clienții. Am vrea ca și clienții să abordeze cu seriozitate problema termenelor și să se adreseze din timp. Împletiturile din rattan sunt executate manual și nu admit grabă. Prin urmare, este imposibil să execuți în două săptămâni un volum de mobilă pentru care este nevoie de o lună.

Cum se realizează totuși împletiturile din ratan artificial?

Egor: Ratеanul sintetic este împletit exclusiv manual. Tocmai din această cauză fiecare model este unic și exclusiv: nu există două elemente absolut identice. Există aproximativ 8 tipuri de fâșii de ratеan: plate, sub formă de fir sau semilună etc. De asemenea, există cam 10 tipuri de împletituri – ele variază în funcție de mărimea și forma suprafeței.

Cât de bine se pot încadra articolele de ratеan sintetic în interiorul apartamentului?

Octavian: Mobila de ratеan se încadrează perfect în orice interior, fie că vorbim de un apartament, o casă sau o vilă. Există o mulțime de variante de mobilier din ratan: totul depinde de dorința clientului și designul general al încăperii. De exemplu, pentru apartament este foarte comodă mobila pliabilă, cu module multifuncționale.

La ce stil poate fi atribuit mobilierul de rattan?

Egor: Totul depinde de modelul ales. Putem confecționa mobilă în orice stil: clasic, higt tech, country, minimalist etc. În esență, mobila de ratan este destul de originală în sine: ea poate completa cu succes orice stil. O anumită orientare în acest sens poate fi creată cu ajutorul accesoriilor: de exemplu pernele din stofă de sac ajută la recrearea stilului country.

Cât de sigură este această mobilă?

Octavian: Rezistența la coroziune a carcasei metalice și rezistența la umiditate a fâșiilor de rattan conferă mobilei siguranță și practicitate. Mobila executată din rattan sintetic rezistă la temperaturi de la -40 °C până la +45 °C. În același timp, obiectele de mobilier sunt ușoare și rezistente: nu se îndoaie și nu se fisurează.

Oferiți garanție pentru produsele dumneavoastră?

Egor: Avantajul nostru absolut față de producătorii străini constă în faptul că noi oferim atât deservire în termenul de garanție, cât și postgaranție. Garanția la produsele noastre este de 1 an, iar dacă, după acest termen, apar anumite probleme, suntem întotdeauna gată vă venim în ajutorul clienților noștri.

Care sunt avantajele mobilei din rattan?

Egor: În primul rând, noutatea produselor: mobila din rattan este o direcție absolut nouă în industria mobilei de oraș. Noi nu doar am extins piața de mobilă, ci și am demonstrat posibilitatea unei abordări de design absolut inovative. În al doilea rând, mobila executată la comandă poate fi exact așa cum își dorește clientul: ea se poate încadra perfect în interiorul casei sau al apartamentului. Atunci când alegeți produsele gata, sunteți nevoiți să vă „pliați” după forma, culoarea și stilul acestora, ceea ce nu este întotdeauna posibil și comod. Un avantaj incontestabil al mobilei din rattan este compatibilitatea ei cu diferite tipuri de mobilă din PAL, PFL, dar și cu mobilierul din piele sau tapițat. Astfel, mobila din rattan poate fi folosită atât pentru crearea unui interior complet, cât și pentru completarea unui interior existent.

Sursa: InSTILE.md